Librería 80 Mundos CLIMES I TEMPS DEL PAÍS VALENCIÀ

TIENE EN SU CESTA DE LA COMPRA

0 artículos

en total 0,00 €

CLIMES I TEMPS DEL PAÍS VALENCIÀ
Título:
CLIMES I TEMPS DEL PAÍS VALENCIÀ
Subtítulo:
Autor:
OLCINA CANTOS, JORGE ; MOLTÓ MANERO, ENRIQUE
Editorial:
UNIVERSIDAD DE ALICANTE
Año de edición:
2019
Materia
Assaig
ISBN:
978-84-9717-660-6
Páginas:
180
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 1 semana
12,00 €

Sinopsis

Els territoris adquireixen personalitat geogràfica per les característiques del seu medi físic. En el cas del País Valencià, un espai geogràfic riberenc del Mediterrani occidental, és el clima o, millor, els seus climes l'element del medi natural més característic i el que el distingeix d'altres territoris pròxims.
Aquest racó del Mediterrani ha estat marcat per uns trets climàtics, en general poc plujosos i amb suavitat tèrmica, amb notables contrastos al llarg del territori i amb manifestacions a voltes extremes dels seus temps diaris, que han sotmés els seus habitants a un alt grau de risc i al qual han hagut d'adaptar-se per a implantar nuclis de població i activitats econòmiques.
En aquesta trajectòria de canvis constants al llarg de la història per causa natural, amb moments freds i càlids, actualment ens trobem davant d'un futur incert en el context de calfament tèrmic causat per l'ésser humà, un escenari que ens obliga a adaptar-nos a manifestacions atmosfèriques més extremes i a un menor confort climàtic.
Aquest llibre és una invitació, dirigida a aficionats i a lectors curiosos, a conéixer la nostra realitat climàtica i les característiques que la fan tan peculiar i a reflexionar sobre el futur que se'ns aproxima.