Librería 80 Mundos CONFLICTE LINGÜÍSTIC VALENCIÀ. EL PAÍS VALENCIÀ A L'EIX MEDITERRANI

TIENE EN SU CESTA DE LA COMPRA

0 artículos

en total 0,00 €

CONFLICTE LINGÜÍSTIC VALENCIÀ
Título:
CONFLICTE LINGÜÍSTIC VALENCIÀ
Subtítulo:
Autor:
NINYOLES I MONLLOR, RAFAEL LLUÍS
Editorial:
UNIVERSIDAD DE ALICANTE
Año de edición:
2017
Materia
Assaig
ISBN:
978-84-9717-535-7
Páginas:
188
Encuadernación:
Cartoné
Disponibilidad:
Existencia en libreria
16,00 € Comprar

Sinopsis

En la línia de recuperar autors clàssics valencians o que tracten temes referits al País Valencià, la Biblioteca Germán Bernácer d’Estudis Econòmics, Polítics i Socials incorpora ara dues obres de referència del sociòleg Rafael Ninyoles: Conflicte lingüístic valencià i El País Valencià a l’eix mediterrani, amb pròleg de Toni Mollà.
Conflicte lingüístic valencià (1969) és el primer llibre de Ninyoles sobre el comportament dels grups lingüístics –és a dir, de l’anàlisi de l’ús (i l’abandó) lingüístic com a vincle social– i va inaugurar en el nostre context cultural les investigacions sobre la societat de l’època. Allunyat sempre de la literatura ideològica i del to doctrinari, Ninyoles va incorporar la sociologia i la psicologia social com a referents de la investigació social.
El País Valencià a l’eix mediterrani (1992) és, finalment, una interpretació del país d’acord amb dades d’ordre econòmic, social i cultural, que avalen la idea segons la qual “l’espai valencià-català no és una hipòtesi, sinó un àmbit de constatació empírica, des de distints aspectes culturals”.
Vista en conjunt, l’obra publicada i coneguda de Ninyoles representa, per a unes quantes generacions d’investigadors socials, valencians i no valencians, un autèntic paradigma de referència inexcusable.