Librería 80 Mundos GESTES DELS COMTES DE BARCELONA I REIS D'ARAGÓ. GESTA COMITUM BARCHINONE ET REGUM ARAGONIE

TIENE EN SU CESTA DE LA COMPRA

0 artículos

en total 0,00 €

GESTES DELS COMTES DE BARCELONA I REIS D'ARAGÓ
Título:
GESTES DELS COMTES DE BARCELONA I REIS D'ARAGÓ
Subtítulo:
Autor:
CINGOLANI, STEFANO M.
Editorial:
OBRADOR EDENDUM
Año de edición:
2019
Materia
Assaig
ISBN:
978-84-120007-3-3
Páginas:
307
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 1 semana
19,00 € Comprar

Sinopsis

La crònica catalana més antiga, les Gestes dels comtes de Barcelona i reis d'Aragó, és un text narratiu excepcional que ressegueix la història de la família comtal des dels seus orígens fabulosos -llegenda de Guifré el Pelós- fins al 1299, any de l'última versió. El lector és invitat a veure com la història d'una nissaga es va transformant a poc a poc en la història d'un país, Catalunya, que es mostra diferent respecte a les altres monarquies hispàniques pel fet d'haver nascut a l'empara de l'imperi carolingi.

La present edició ofereix la tercera, i definitiva redacció de la crònica, la més important i la més àmplia. Se centra en el regnat de Pere el Gran del qual ofereix un relat impressionant, fortament influenciat per l'enèrgica personalitat del monarca.

El curador i el traductor d'aquesta edició presenten per primera vegada un text degudament prologat, traduït i anotat, la qual cosa el fa accessible al públic interessat per la història, i no sols destinat als historiadors professionals.

D'altra banda, el nou text crític de l'original llatí corregeix i supera el publicat l'any 1925 per Luois Barrau Dihigo, per tal com respecta les característiques del llatí medieval, d'acord amb els moderns criteris d'edició.