Sobre el llibre
El segle XXI estarà marcat per la suma de diverses crisis: climàtica, energètica, digital, social, de pèrdua de biodiversitat… La conjunció d’aquestes crisis, si no hi ha una resposta ràpida i eficient, pot comportar un col·lapse de la nostra civilització, que, inevitablement, donarà peu a una altra societat a la qual la humanitat s’haurà d’adaptar de manera forçada.
Des del món educatiu no podem ser simples espectadors d’aquests canvis, sinó que tenim la responsabilitat de preparar totes i cadascuna de les generacions que passen per les nostres aules per a un futur que no serà tal com es dibuixa des de certs sectors. Quins coneixements i quines eines seran les que necessitarà el jovent per a adaptar-se a aquest futur? Va la comunitat educativa (administració, docents, famílies) en la direcció adequada?
Amb Educar per al col·lapse Jordi Marín reflexiona sobre l’actitud amb què l’àmbit educatiu hauria d’afrontar aquest escenari i convida tothom a participar obertament d’un debat tan necessari com urgent.
Sobre l'autor
Jordi Marín i Monfort (Ares del Maestrat, 1974) és professor d’Educació Secundària i ha estat membre de l’Equip Lacenet (Bages) i de l’Equip TIC de l’ICE de la UAB. Ha presentat ponències en diferents jornades i congressos educatius i ha publicat articles en revistes de l’àmbit educatiu com Graó, Cuadernos de Pedagogía, Revista de Física o Journal of Immersive Education, així com el llibre Educar en la sociedad del conocimiento (Horsori, 2011) amb Ramon Barlam. És membre del Centre d’Estudis dels Ports, de la Coordinadora d’Entitats del Maestrat i del grup coordinador del Fòrum de la Nova Ruralitat i com a tal ha publicat articles a les revistes El Temps, Mètode, Saó i Temps de Franja. El seu compte a Twitter és @jordimarin.