Actividades

05 NOV

Fórum: Tu podries ser inmortal

Presentem el nou llibre de Josep Barjuan, Tu podries ser inmortal, amb Carles Cortés i Juan Antonio Roche el divendres 5 de novembre a les 19 hores.
Fórum: Tu podries ser inmortal

Presentem el nou llibre de Josep Barjuan, Tu podries ser inmortal, amb Carles Cortés i Juan Antonio Roche el divendres 5 de novembre a les 19 hores.

Escriu-nos a info@80mundos.com i sol·licita la teua invitació.

Reserva la teua plaça

 

Sobre el llibre

Quan estem entrant en una era on la fam, la guerra i les malalties —malgrat tot— estan en vies de minimitzar els seus efectes devastadors, altres amenaces més subtils i més mortíferes estan iniciant la seva aparició en el nostre planeta. I no són amenaces externes a l’ésser humà, ans al contrari. La manca de consciència col·lectiva, d’empatia i de compassió, agreujada per la concepció de la individualitat com l’única via que ha de donar sentit al nostre existir, al marge de concepcions col·lectives, estan fent que el posicionament moral i les seves derivades legals permetin situacions límits que poden derivar en canvis substancials i letals per a la supervivència de l'espècie.

La proposta d’immortalitat ja és possible, així com també altres aventures tècnico-científiques on s’exploren el límits de l’essència de la vida biològica i la digitalització i robotització de l’individu. Estem en una cruïlla vital on les nostres determinacions com a grup, però també com a individu, tindran una importància capital en un breu termini.

Aquest assaig s’endinsa en el controvertit món de la individualitat, la mort i la transcendència tot proposant, provocativament, un mètode per poder ser immortal.
Està organitzat en dues parts; la primera que parla de la incertesa de l’existir, la genètica, la identitat, la memòria , la moral, la gestació subrogada i els drets humans; i la segona, on s’exposa la proposta d’immortalitat a través de l’autoreencarnació, mitjançant la clonació amb transferència d’identitat.

La proposta d’immortalitat és una excusa per reflexionar sobre la importància de les decisions personals i el posicionament moral, rigorós i proactiu de l’individu en front a les amenaces que ja s’han manifestat i davant de les quals no podem adoptar actituds passives.

Sobre l'autor

Josep Barjuan i Sanz (Cardedeu, 1957) és arquitecte per la UPC, especialitzat en Urbanisme i Història, màster en Sostenibilitat Urbana per la Fundació UPC i màster en Gestió d’Administracions Públiques per ESADE. Ha treballat a l’Ajuntament de Barcelona, especialment en projectes d’espai públic, on va rebre el premi Dècada, per les seves intervencions urbanístiques en el Casc Antic de la ciutat. Actualment ocupa un lloc directiu a Bombers de Barcelona i gestiona el Parc de la Prevenció de l’SPEIS.

Des de l’any 2008 ha col·laborat en l’edició de llibres de col·leccionista i altres publicacions relacionades amb el món del vi a la comarca del Priorat, juntament amb altres artistes i poetes. També ha participat en exposicions individuals i col·lectives. El dibuix és el seu mitjà d’expressió artística preferit. Compromès amb la sostenibilitat, va publicar el 1996 el llibre «Crear amb deixalles» (Proa), així com altres llibres de suport docent per als crèdits de l’ESO.

Aquest llibre és el primer assaig que ha fet i parla de la individualitat, la mort i la transcendència, i proposa, provocativament, un procediment per ser immortal.

Volver a noticias